София

жк. Mанастирски ливади

ул. Българска легия 5 б ет. 1

0879 180 773

 

Въпроси

 

 

Здравейте, в тази секция ще намерите често задавани въпроси от наши потребители. Надяваме се да бъдат полезни за Вас.

Ако имате въпроси към нас, моля попълнете формата за запитвания по-долу.

 

 

Kакви са предимствата на дистанционното учене през интернет?

Отговор: Най-вече удобство и ефективност. Особено за тези, които така или наче вече прекарват сериозна част от времето си пред компютър. Отделянето на определено време за обучение, всеки ден между другите задачи, е доста по-лесно, неангажиращо и спестяващо време, отколкото ходенето на курсове по график на точно определено място. Използването на компютрите като средство за доставяне на учебно съдържание, от друга страна, позволява много по гъвкав и забавен обучителен процес, съобразен с особенностите на всеки отделен учещ.
Възможността да учите тогава, когато на Вас Ви е интересно, повишава значимо ефективността на процеса.

 

 

Kога е ефективно дистанционното обучение?

Oтговор: Редица изследвания се занимават с въпроса за ефективността на електронното обучение и го сравняват с традиционните методи на обучение.
Оказва се, че основните фактори, които влияят на реализирането на един успешен курс са:

1. Мотивацията на преподавателите и учещите. Значение има не само степента на мотивираност, но и това дали мотивацията е вътрешна (резултат на интерес към предмета, който изучавате) или външна (свързана с резултата от обучението, като сертификати, дипломи, страх от наказание при провал и т.н.). Естествено по-големи успехи ще имате при траен интерес към самия предмет, който изучавате.

2. Свободното боравене с компютъра и технологиите, които се използват във курса. Ако се чувствате несигурни, по-добре е да отделите малко време, за да свикнете с обучителната среда, микрофона и слушалките и т.н., отколкото да се чудите по време на синхронен урок кое копче да натиснете и чуват ли Ви другите.

3. Организацията - преподавателите трябва да са добре подготвени с всички материали и систематизация на урока. Учещите трабва да си осигурят спокойна обстановка, без излишни смущение като телефонни позванявания или други разсейващи дразнители.

 

 

Kакво техническо обезпечение ни е необходимо, за да преподаваме и учим през интернет?

Отговор:


В общия случай ще са Ви необходими:
1. Стандартна компютърна конфигурация – щом можете да се разхождате свободно в интернет, значи компютърът Ви е достатъчно добър за случая.
2. Връзка към интернет – От скоростта зависи колко бързо ще можете да сваляте и качвате ресурси за курсовете си. По-бавна скорост ще означава, че трябва да се въоръжите с повече търпение.
За курсовете, в които се използва видео връзка, обаче, скоростта има значение. Все пак повечето Интернет доставчици, вече гарантират достатъчно бърз интернет за България и няма да имате проблеми.
3. Слушалки и микрофон
.

Добре е да инсталирате и някои безплатни програми, които ще Ви помагат в работата, като:
Skype – www.skype.com
Acrobat reader – www.adobe.com
Някакъв офис пакет – ако нямате Microsoft Office и безплатният Open Office върши работа.